TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

03.03.2017.
JU MSŠ Tuzla – Zanimanje kozmetički tehničar
Prvo školsko takmičenje učenika
Tuzlarije


U četvrtak, 02. marta, u Mješovitoj srednjoj školi Tuzla održano je prvo školsko takmičenja učenika koji pohađaju smjer kozmetički tehničar. Učenici su se takmičili u dvije tehnike: Nail art i Fantasy make up. Svojom kreativnošću i virtuoznim radom na modelima pokazali su stečena znanja ali i ljubav prema odabranom zanimanju. Komisija za izbor pobjednika je imala jako puno psla s obzirom da su učenici na svojim modelima pokazali izvanredna umijeća.

Tuzlarije


U kategoriji „Fantasy make up“ prvo mjesto dijelile su učenice drugog razreda: Bašić Adela i Jagić Gorana. Drugo mjesto pripalo je učenici trećeg razreda, Imamović Vernesi, dok je treće mjesto osvojila Baralić Dalida, učenica prvog razreda.

Tuzlarije


U kategoriji „Nail art“ najorginalnije kreacije pokazala je učenica trećeg razreda, Hadžimustafić Ajla i zasluženo ponijela titulu najboljeg. Drugo mjesto pripalo je učenici drugog razreda Mehmedović Ajli dok je treće mjesto osvojila učenica prvog razreda, Pavljašević Nikolina.

Tuzlarije


Prijatelj i sponzor školskog takmičenja je Kozmetika Afrodita i Arena beauty salon koji su učenicima obezbijedili nagrade za osvojena prva tri mjesta.

Tuzlarije


Pohvale i čestitke upućujemo menadžmentu za organizaciju takmičenja, svim učesnicima i modelima održanog takmičenja, mentorima koji su pripremali učenike, ali i komisiji koja je od najboljih odabrala najuspješnije i najkreativnije.

Mješovita srednja škola Tuzla