TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

13.03.2017.
Održana završna svečanost Festivala srednjoškolskog filma TK
U petak, 10.03.2017. održana je završna svečanost Festivala srednjoškolskog filma TK, u organizaciji Gimnazije "Ismet Mujezinović" u saradnji sa udruženjem MIOS Tuzla. Učestvovale se srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Tuzlarije


Prikazano je petnaest filmova na temu "Moj komšiluk i ja". Tri najbolja filma su nagrađena. Prvo mjesto su bile učenice Gimnazije "Ismet Mujezinović" škola, učenice četvrtog razreda Mirela Hasanbegović i Amna Jahić sa svojom mentoricom profesoricom Majdom Švrakom. Drugo mjesto je zauzeo predstavnik Nješovite srednje hemijske škole iz Tuzle, Aldin Sarić, pod mentorstvom profesora Arifa Švrake i treće mjesto je zauzeo učenik Emir Puškar iz Mješovita srednja škola Gračanica pod mentorstvom profesora Adnana Pejčinovića. Ne smijemo izostaviti i žiri, koji je odradio fantastična posao a to su: Gabrijela Andrejaš, Sanela Babić, Feđa Ibrišimović, Rusmir Krdžalić i Adnan Mujkić.

Nagradni fond za prva tri mjesta su osigurali MIOS Tuzla, BH Telecom, DAF centar za njemački jezik i prevodilačka agencija Smart Words doo. Čestitke svim učesnicima na odličnim radovima i mnogo sreće na sljedećem festivalu.

Gimnazija "Ismet Mujezinović" Tuzla