TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

12.04.2017.
Održano takmičenje ˝The Spelling Bee˝:
Najbolji u spelovanju su Džana Behlulović, David Altarac i Adi Hasanović
Šestu godinu zaredom, u prostorijama Američkog kutka Tuzla održava se regionalno takmičenje "The Spelling Bee". Ovogodišnje takmičenje okupilo je 78 učenika iz 39 škola iz Tuzle, Lukavca, Gradačca, Srebrenika, Živinica, Čelića, Zvornika, Vlasenice, Lopara i Ugljevika.

Cilj takmičenja je da testira umijeće učenika u spelovanju riječi na engleskom jeziku.

Ovakva takmičenja se održavaju u školama širom Sjedinjenih Američkih Država kako bi se pomoglo učenicima u učenju jezika, poboljšanju vještina spelovanja i obogaćivanju vokabulara, kao i da se omogući učenicima da se okupe, druže i kroz zabavu podijele svoja iskustva sa drugima.

Svi učesnici su pokazali izuzetno znanje engleskog jezika, a najbolje rezultate su imali: Džana Behlulović – Mješovita srednja škola Živinice, David Altarac – Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla - drugo mjesto i Adi Hasanović – Mješovita srednja škola "Hasan Kikić“ Gradačac - treće mjesto.

Tuzlarije


Sudije, Lillian Wahl-Tuco i Paul Frick, pohvalili su znanje koje su pokazali naši srednjoškolci i pobjednicima poželjeli dobar uspjeh na državnom takmičenju koje će se održati u Sarajevu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


- Čestitamo svim učesnicima i pozivamo one koji nisu učestvovali da se sljedeće godine prijave i pokažu svoje vještine - navode iz Američkog kutka.

S.P.