TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

06.04.2017.
Projekat vrijedan 3.000 KM
Područna škola ˝Tabaci˝ dobila opremu i fiskulturnu salu
Tri partnerske organizacije/institucije, Rotaract Club Lukavac, World Vision BiH i Osnovna škola “Puračić”, učestvovali su u adaptaciji učionice u malu fiskulturnu salu, koju će koristiti sva djeca u Područnoj školi “Tabaci”.

Tuzlarije


Vrijednost ovog projekta je oko 3.000 konvertibilnih maraka, a podršku projektu dali su i sami roditelji učenika I učenica ove škole.

Od samog osnivanja škole, učenici i učenice ove područne škole nisu imali fiskulturnu salu, te su bili uskraćeni za kvalitetno i osnovno obrazovanje iz tjelesnog odgoja.

Zahvaljujući donacijama Rotary Club-a Graz Süd koji su preko Rotaract Club-a Lukavac donirali sredstva za kupovinu opreme, te međunarodne organizacije World Vision, koja je adaptirala pod učionice, djeca od danas mogu prisustvovati časovima tjelesnog odgoja, te po prvi put u nižim razredima zaigrati košarku, fudbal, ali i druge sporotve.

Dvadeset učenika i učenica priredilo je predivnu priredbu za svoje roditelje, nastavnike i nastavnice, ali i za predstavnike i predstavnice njihovih partnerskih organizacija u zajednici Rotaract Club Lukavac i World Vision BiH, te su svoja umjeća u gimnastici, naučena u vrlo kratkom roku, demonstrirali pred svima prisutnima.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Ono što nam poručuju iz ove dvije organizacije jeste da će uvijek biti tu za dobrobit djece kako bi u zajednici imali što kvalitetnije odrastanje, život, kao i samo obrazovanje.

S.P.