TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

10.02.2017.
JU Srednja ekonomska trgovinska škola
Obilježen Međunarodni dan obrazovanja

Zemlje članice Ujedinjenih nacija 9. februar obilježavaju kao Međunarodni dan obrazovanja. Posljednjih godina obrazovanje zauzima prvo mjesto na listi strateških pitanja svake države koja želi vlastiti prosperitet.

Tuzlarije


I u Bosni i Hercegovini jača svijest o ulozi obrazovanja u ukupnom razvoju i njenom približavanju porodici evropskih država. Obrazovanje je sastavni dio života svakog čovjeka. Čitav život se obrazujemo; u vrtićima, školama, na fakultetima, u domovima, udruženjima.

Tuzlarije


Sve oko nas utječe na stepen našeg obrazovanja pa se zbog toga moramo truditi da svakim danom učimo više. Kad se spomene obrazovanje, prva asocijacija je na školu i obrazovanje koje stičemo unutar nje. Naše školovanje počinje od sedme godine i, zavisno od osobe do osobe, prestaje u dvadesetim. Naravno, uvijek postoje ljudi koji svoje školovanje nastavljaju i ono traje čitav život.

Tuzlarije


Školovanje i obrazovanje su u uskoj vezi, ali obrazovanje ne znači samo školovanje. Obrazovati se, pored školovanja, znači učiti sve poslove koji su nam potrebni u životu. S druge strane, i sam život nam je, zapravo, edukacija.

TuzlarijeU povodu Medjunarodnog dana obrazovanja u Srednjoj ekonomsko trgovinskoj školi je održan Sajam preduzeća za vježbu koji je bio takmičarskog karaktera.Sajan je posjetilo stotinjak učenika osnovnih škola sa razrednicima i direktorima, predstavnici Ministarstva obrazovanja, Vijeće roditelja i drugi „prijatelji škole“.Nakon Sajma uslijedila je prigodna priredba. Cjelokupna manifestacija poslužila je kao svojevrsna promocija škole.Profesor Danko Zorić