TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

16.02.2017.
Flesh mob performans u Tuzli
Mladi ukazuju na problem nezaposlenosti
Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa mentoricom Sabinom Đonlagić Alibegić rade na projektu Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) koji je nedavno pokrenuo projekat “E4U” kojim angažuje studente i omladinu u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

Tuzlarije


Tuzlarije


Projekat direktno uključuje 14 javnih univerziteta/fakulteta i oko 56 studenata i akademika iz cijele zemlje. Studenti su povezani u 7 timova koji uz pomoć svojih mentora rade na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih i njihovo mišljenje o društveno-ekonomskim reformama, posebno na području obrazovanja, prvog radnog iskustva, zapošljavanja i poduzetništva.

TuzlarijeNarandžasti tim ovog projekta želi da ukaže na problem nezaposlenosti mladih. Događaj Flash Mob koji je organizovao ovaj tim održan je u Tuzli na potezu od Trga slobode do Sonog trga. 

Tuzlarije


Studenti su bili obučeni kao pravi diplomci, uniformisano, u studentskim togama, a podijeljene su im i “DIPLOME BACHELORA BOLJE BUDUĆNOSTI U BiH” koje su označene hashtagovima #jaostajem #BoljiPosao #Boljaplata #Kvalitetnoobrazovanje #JaBihReformEU.

LINK ZA VIDEO

JOŠ FOTOGRAFIJA


Ammar Mešić
Koordinator narandžastog tima