TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

26.02.2017.
Mjesta koja su nam značila
Klub studenata Elektrotehnike STELEKT
Tuzlarije


Mjesta za izlaske, okupljanje mladih, mogu biti prekrasno uređena ali lijep eksterijer i enterijer su nebitni ako klub nema dušu, ono nešto, a to nešto posebno daje raja. Kad je raja koja dolazi dobra, složna, onda je sve drugačije.

Jedan od, slobodno se može reći kultnih tuzlanskih klubova, bio je STELEKT (Udruženje studenata Elektrotehnike Tuzla), mjesto koje je decenijama okupljalo, ne samo studente Elektrotehnike, nego i ostale koji su dolazili zbog dobrog druženja. Radili su ozbiljno, imali Skupštinu, rukovodstvo, sportske sekcije, disko klub, članske karte.

Na FB-u postoji više grupa koje okupljaju raju sa STELEKT-a, neke su javne neke otvorene. Uz odobrenje jednog od članova, objavljujemo fotografije vezane sa Studentski klub Stelekt. U vrijeme kada nije bilo digitalnih fotoaparata, manje se slikalo, ipak, za tolike godine djelovanja, sakupilo se dosta fotografija.

Iako su mnoge fotografije sa raznih zabava, treba reći da je tu bilo puno rada, putovanja, sportskih aktivnosti, koncerata i raznih kulturnih dešavanja.

Iz ove perspektive teško je zamisliti da su studenti uspijevali organizovati tako dobre koncerte i predstave. Glas o dobrim domaćinima se brzo širio pa ni tada vrlo popularnoj grupi Film nije bilo teško da iz Zagreba potegne do STELEKT-a, a Zijah Sokolović je bio redovni gost.

STELEKT je dokaz da se može jako dobro družiti, zabavljati ali i ozbiljno raditi, mnogi od raje sa STELEKT-a danas su vrlo uspješni u svojoj struci.

Tuzlarije
Gradnja prostorija STELEKT-a 1975. Mirsad Filipović Fićo, Plamenko, Zlatko Đedović, Jasmin Nake Dizdarević


Tuzlarije


Tuzlarije
Kancelarija: Fatima Filipović, Jasmin Nake Dizdarević i Zdravko Kurilić Aka


Tuzlarije
Elektrijada Umag


Tuzlarije
Skupština STELEKT-aTuzlarije
Adnan Emkić Čompika, Marija Gec Emkić, Mirza Dajanović Đani


Tuzlarije


Tuzlarije
Maskembal


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije
Ado, Zeko, Bejta, Vesna, Musa - 1978.


Tuzlarije
Vedo diplomirao - 1979.


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije
Osamdesete


Tuzlarije
Ado, Brano, Papi


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


TuzlarijeOsim STELEKT-a u Tuzli su sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka radili i drugi klubovi, neka mjesta za izlaske bila su popularnija od drugih. Imamo namjeru da se prisjetimo svih tih mjesta koja su mnogima značila, koja pamte kao mjesto prvog izlaska, po druženju, ljubavi ili nečemu drugom.

Pozivamo čitaoce Tuzlarija da nam pomognu i šalju fotografije i zanimljive podatke vezane za Fokus ili Rupu (Rudarski fakultet), disko na Tehnologiji, zatim mjesta koja su bila jako posjećena kao Telex, Partizan, Omladinski, Šaćir, Pike, Pelikan, Masters, MS i druga.

S.M.
Tuzlarije
Rovinj