TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

08.03.2017.
˝Sedmica borbe protiv raka grlića maternice˝
Uz predavanja i ˝Zumbu˝ završena druga faza projekta
Nakon veoma uspješne prve faze projekta "Sedmica borbe protiv raka grlića maternice", koju su obilježile ulične akcije i predavanja za žene održana u trećoj sedmici Januara, jučer je na svim fakultetima Univerziteta u Tuzli realizirana već tada najavljena druga faza projekta.

Tuzlarije


U sklopu projektnih aktivnosti, na svim fakultetima Univerziteta u Tuzli, održana su predavanja o prevenciji raka grlića maternice, a predavači su bili ljekari i studenti medicine.

Kao svojevrsni osmomartovski poklon, za sve zainteresovane pripadnice nježnijeg spola, u Univerzitetskoj dvorani je organizovan besplatni čas "Zumbe", specijalnog fitness programa koji se bazira na plesnim pokretima i vježbanju uz muziku.

Tuzlarije


Projekat obilježavanja "Sedmice borbe protiv raka grlića maternice" iniciran je od strane Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, na čelu sa prof.dr. Dženitom Ljucom, uz aktivno učešće Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli "Medicus" i Unije studenata Univerziteta u Tuzli.

Semir Hadžić