TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

16.03.2017.
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla
Lokalna runda za evropsko takmičenje „EESTech Challenge“
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje „EESTech Challenge“ na temu nadzirnog mašinskog učenja u kojem učestvuje 13 Fakulteta elektrotehnike iz cijele Evrope.

Tuzlarije


Učesnici se prijavljuju u grupama od po 3 takmičara i pokazuju svoje vještine u savladavanju projektnog zadatka, a samo takmičenje je koncipirano kao 24h hackathon. Radove će ocijeniti stručni tročlani žiri sa Fakulteta elektrotehnike.
Najbolji tim čeka velika nagrada, a to je finalno takmičenje u Cirihu, Švicarska, gdje će imati priliku da upoznaju takmičare i studente iz cijele Evrope, nauče mnogo toga novog i naravno uživaju u ljepotama Ciriha.

Pored takmičenja koje se održava 30.03.2017 (četvrtak) u 11h, studenti imaju priliku da prisustvuju i edukacijama koje su bogate kako teoretskim tako i praktičnim radom.

Prva edukacija je održana 13.03.2017.god a koju je održala vanr.prof.dr.Lejla Banjanović-Mehmedović sa Fakulteta elektrotehnike, čije je znanje i iskustvo u ovoj oblasti zaista zavidno. Druga edukacija se održava 20.03.2017 u 16h u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“, te će učesnici ponovo imati priliku da slušaju sjajna predavanja profesorice Lejle Banjanović-Mehmedović.

Treća edukacija, koja je praktičnog karaktera održava se 21.03.2017 u 16h također u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“ i vodit će je mr.sc. Ivan Bosankić, asistent sa Fakulteta elektrotehnike.

Ceremonija otvaranja takmičenja je 30.03.2017 u 10h u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“ (Multimedijalna sala).

Prijave za samo takmičenje su također otvorene i pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem https://eestechchallenge.eestec.net/#/,
za više informacija posjetite Facebook stranicu takmičenja :
https://www.facebook.com/eestechchallengetuzla/?ref=aymt_homepage_panel

Generalni sponzor takmičenja je Closenger d.o.o. Gradačac, srebreni sponzor takmičenja je Piksel Interactive d.o.o. Tuzla.

: