TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

21.03.2017.
U toku manifestacija Dani Filozofskog fakulteta
Obilježen Međunarodni dan socijalnog rada

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli danas je obilježen Međunarodni dan socijalnog rada. Asocijacija studenata Filozofskof fakulteta, uposlenici i studenti Odsjeka za socijalni rad organizovali su tri događaja povodom ovog važnog datuma.
Studenti Odsjeka za socijalni rad najprije su posjetili socijalno ugrožene porodice i uručili im novčanu pomoć u iznosu od 390 KM, koju su prikupili u prethodnih sedam dana.

Tuzlarije



Sa početkom u 12 sati održana je i javna tribina pod nazivom „Izazovi socijalnog rada u razvoju zajednice“. Izlagači na tribini bili su dr.sc. Nijaz Karić, dr.sc. Hariz Šarić, dr.sc. Suada Selimović, mr. Vesna Huremović, mr. Nedim Osmanović, diplomirane socijalne radnice Vanesa Malkić i Sabina Sinanović-Ćatibušić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije



Odsjek za socijalni rad svim prisutnim posjetiocima za kraj je predstavio naučno i stručno stvaralaštvo nastavnika, asistenata i saradnika ovog Odsjeka.

Humanitarna akcija, tribina i predstavljanje Odsjeka za socijalni rad dio su manifestacije Dani Filozofskog fakulteta u Tuzli koja će trajati do 7. aprila.