TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

31.03.2017.
Na Filozofskom fakultetu održane dvije radionice i predavanje

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli danas je održano više aktivnosti kojima je obilježena manifestacija Dani Filozofskog fakulteta.

Tuzlarije

Odsjek za njemački jezik i književnosti održao je radionicu „Podsticanje razvoja produktivnih jezičkih vještina u nastavi njemačkog kao stranog jezika“. Voditeljica radionice Enia Turić istakla je važnost sticanja jezičko-komunikacijskih kompetencija kod učenika u nastavi njemačkog kao stranog jezika.

Tuzlarije


Profesor dr.sc. Mehmet Dervişoğlu studentima turskog jezika i književnosti održao je predavanje o kulturno-povijesnom kontekstu nastanka legendi i predaja u turskoj usmenoj književnosti.

Tuzlarije


Odsjek za engleski jezik i književnost održao je radionicu „Igre gladi u bosanskohercegovačkom kontekstu“. Voditelji radionice, doc.dr. Demir Alihodžić i doc.dr. Selma Veseljivić Jerković sa studentima su razgovarali o važnosti kritičkog mišljenja.
Današnji događaji dio su manifestacije Dani Filozofskog fakulteta u Tuzli, koja će trajati do 7. aprila za koji je na ovom fakultetu planirana međunarodna naučna konferencija.