TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

31.03.2017.
Peto državno takmičenje simuliranog suđenja
Tri nagrade za studente Pavnog fakulteta iz Tuzle
Od 9. do 12. novembra 2016.godine na Jahorini je održano peto državno takmičenje simuliranog suđenja iz oblasti krivičnog prava pod pokroviteljstvom Američke ambasade. Kao i svake prethodne pa tako i ove godine, Pravni fakultet iz Tuzle prisustvovao je istom i ponio sa sobom čak tri nagrade. Moot klub „Universitas“ pokazao je znatnu dominaciju nagradom za najboljeg retoričara koja je pripala studentici Ajši Ibrahimović, zatim nagradom za najbolji pisani podnesak, te sveukupno treće mjesto.

Tuzlarije


Pod vodstvom predsjednika kluba profesora krivičnog procesnog prava DževadaMahmutovića i akademskog trenera Bisere Kalabe- Salčinović ovu ekipu činili su Mirza Mujezinović, Ajša Ibrahimović, Ena Morankić, Esmeralda Mrkaljević, Indira Alagić, Lejla Pirić i Azra Jusić.

Pored toga, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli je pod pokroviteljstvom CivilRight Defenders-a na Apelacionom sudu u Kragujevcu od 22. do 24. jula 2016. učestvovao na petom po redu Futura Moot Court takmičenju u simulaciji suđenja i poznavanje Europske konvencije za zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda. Moot klub „Universitas“ iz Tuzle je i na ovom takmičenju pred eminentnim imenima pravne nauke iz Republike Hrvatske, Srbije i Makedonije osvojio prvo mjesto za najbolji pisani podnesak.

Tadašnju ekipu su također činili Mirza Mujezinović, Ena Morankić, Ajša Ibrahimović i Esmeralda Mrkaljević, a ovim sjajnim studentima bili su pridruženi i Alma Muratović, >Maja Kraljević, Zlatan Ramić i Anisa Pračić Šehić. I na ovome takmičenju studentima je mentor bio profesor Dževad Mahmutović kao i dvije akademske trenerice Almira Smajić i Irma Mešić.

Prijem za navedene studenate će biti upriličen u ponedeljak 03.04.2017. godine u 14 sati na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli.