TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

05.04.2017.
Najava:
Tematska izložba u Gimnaziji ˝Ismet Mujezinović“ Tuzla
U Gimnaziji "Ismet Mujezinović“ Tuzla u četvrtak, 6. aprila 2017. godine od 11 do 13 sati biće upriličen događaj pod nazivom "Dan biologije“. Učenici ove škole pod mentorstvom profesorice Mirsade Begović i profesora Mustafe Bačinovića pripremili su tematsku izložbu radova iz predmeta Biologija.

Tuzlarije


Na izložbi će biti prezentirani praktični radovi učenika iz oblasti genetike, ekologije, fiziologije i botanike, te tehnike kojma se koriste učenici prilikom usvajanja znanja.

- Cilj izložbe je promocija predmeta Biologija s obzirom na njen značaj kao temeljne nauke za studij na biomedicinskim fakultetima i svakako isticanje povezanosti biologije kao nauke za čovjekovim životom - saopšteno je iz ove škole.

U projektu učestvuju i studenti i profesori Prirodno-matematičkog fakulteta, odsjek Biologija, učenici osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona.

- Ovom prilikom pozivamo zainteresovane građane i građanke da posjete izložbu u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ Tuzla. Dobro nam došli u četvrtak, 6. aprila od 11-13 sati - navode iz ove škole.