TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

06.04.2017.
U povodu Svjetskog dana zdravlja
Projekcija dokumentarnog filma ˝Otvoreni dijalog˝

Tuzlarije


Udruženje studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli organizuje projekciju dokumentarnog filma "Otvoreni dijalog" koji prikazuje finski model rada s mentalnim poremećajima koji postiže najbolje rezultate u svijetu.

U petak, 07. aprila, 2017. obilježava se Svjetski dan zdravlja. Udruženje studenata Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli želi skrenuti pozornost javnosti na poseban aspekat zdravlja, a to je mentalno zdravlje i dobrobit pojedinca u našem društvu. Ovim povodom organizira se projekcija dokumentarnog filma "Otvoreni dijalog" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci "Derviš Sušić" u Tuzli, s početkom u 16:30 h u Sali za promocije.

"Mentalno zdravlje od posebne je važnosti za cijelo društvo, jer to je stanje psihičkog zadovoljstva i sreće, nešto prema čemu svi težimo. Ovim putem želimo naglasiti važnost međuljudskih odnosa, humanih vrijednosti i pružiti podršku svim našim sugrađanima koji se bore s preprekama ka ovom cilju ličnog ispunjenja i zadovoljstva. Pozivamo Vas da zajedno obilježimo Svjetski dan zdravlja, te potičemo mentalno zdravlje u zajednici i destigmatizaciju psihijatrijskih dijagnoza" rekla je Amila Rekić, predsjednica USERF-a.

Facebook stranicu događaja možete posjetiti na linku.


PR manager USERF-a: Mirnes Ćerimović