TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

18.04.2017.
Napretkova jedinstvena prilika za mlade:
Naučite njemački jezik u Beču

Zvuči primamljivo učiti njemački jezik, intenzivno, u Beču, tokom tri sedmice i još sa grupom vršnjaka upoznati austrijsku kulturu, tradiciju - jednostavno njihov život? Naravno da jeste jer je tako i osmišljena Ljetna akademija u Beču, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a koja ove godine, po 19. put, realizuje ovako kreiran kurs njemačkog jezika.

Tuzlarije


Svi zainteresovani, koji se u periodu od 6. do 26. augusta ove godine, već vide u Akademiji, na rapolaganju će imati četiri sata učenja jezika u prijepodnevnom terminu, dok su organizovani obilasci bečkih znamenitosti, jednodnevni izleti, upoznavanje sa diplomatama BiH i Hrvatske, kao i sa privrednicima pri Gospodarskoj komori Beča planirani u poslijepodnevnim terminima. Kao jednom od 35 planiranih polaznika Akademije, organizatori vam osiguravaju smještaj i puni pansion u studentskom hotelu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Akademija je prevashodno namjenjena maturantima i studentima do 30 godina života koji će nakon testiranja stepena znanja jezika biti podjeljeni u tri grupe kako bi učenje bilo što više individualizirano. Ovo je odlična prilika za sve one koji nastavak školovanja planiraju u Beču pri čemu se organizator Akademije nudi i kao dalji oslonac pri upisu na željeni fakultet i pri traženju smještaja.

Cijena Ljetne akademije 2017. iznosi 800 eura za članove HKD „Napredak“ (članstvo mora biti duže od godinu dana), odnosno 1.000 eura za kandidate koji nisu članovi HKD „Napredak“, a podrazumjeva:
- intenzivni tečaja njemačkog jezika,
- smještaja s punim pansionom (doručak, ručak, večera) u dvokrevetnim sobama u studentskom hotelu,
- zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču,
- kartu za gradski prijevoz
- troškove popratnog programa (cijene ulaznica za muzeje i ostale znamenitosti, izlete, troškove turističkog vodiča i slično).

Sve detalje o Ljetnoj akademiji, odabiru kandidata i ostalim uslovima ove pomno kreirane edukacije možete pronaći na http://www.napredak.at/wp-content/uploads/2017/04/ Brosura-Ljetna-akademija.pdf, dok se aplikacioni formular ispunjava na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4vcCvV7vhiTxuZrhHjRw6RndVuLS6rWaOOY0tncjBQs_Jiw/viewform?c=0&w=1.

Edukaciju je do sada završilo više od 600 polaznika, a ako i dalje imate dvojbve zašto je ovaj način usavršavanja jezika odličan spoj učenja i zabave, pogledajte impresije prošlogodišnjih polaznika.B.K.