TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

19.04.2017.
Damir Šehanović održao predavanje:
„Strategije i tehnike celebrity odnos s javnostima u ex YU kulturološkom prostoru“
„Strategije i tehnike celebrity odnos s javnostima u ex YU kulturološkom prostoru“ naziv je predavanja koje je mr.sc. Damir Šehanović održao za studente žurnalistike Filozofskog fakulteta u Tuzli.

Tuzlarije


Istraživanja za ovaj rad, provedena među najeminentnijim imenima ex YU muzičara, novinara, glumaca i sportista, djelom su pretočena i u autorovu knjigu „Biti Celebrity“ koja je promovisana prošle jeseni u cijeloj regiji. Rezultati istraživanja uskoro će biti objavljeni i kao naučni rad.

Tuzlarije


„Evidentno je da živimo u celebrity svijetu. Worholova konstatacija da će svi imati svojih 15 minuta slave odavno se obistinila. Danas slavni žele biti svi, od političara i doktora do novinara i kuhara. Na žalost ili na sreću, samo neki koriste ispravne strategije i tehnike i uspjevaju preživjeti i ostati u igri i nakon inicijalnih 15 minuta“ pojašnjava Šehanović.

Tuzlarije


Zahvaljujući podršci NLB banke, knjigu Biti Celebrity su dobili svi studenti prisutni na jučerašnjem predavanju a nekoliko primjeraka Šehanović je poklonio i biblioteci Filozofskog fakulteta u Tuzli za nove generacije studenata koje dolaze.

Tuzlarije


Seriju predavanja na temu strategija i tehinka u celebrity svijetu, Damir Šehanović nastavlja na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci nakon čega su planirana i gostovanja na fakultetima u Mostaru, Sarajevu i Beogradu.