TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

09.05.2017.
Najava Prvog studentskog ekonomskog foruma EFICON
Ceremonija otvaranja prvog studentskog ekonomskog foruma EFICON će se održati u srijedu, 10.05.2017.godine, sa početkom u 15:00 sati u Plavoj sali BKC-a u Tuzli.
Tuzlarije


„EFICON“ predstavlja dvodnevni studentski ekonomski forum koji će se održati u Tuzli 10.-12.5.2017. koji će okupiti predstavnike asocijacija ekonomskih fakulteta iz Beograda, Zagreba, Niša, Podgorice, Osijeka, Brkčog, Sarajeva, Bijelo polje, Zenica i dva fakulteta iz Mostara.

Osnovni cilj foruma je povezivanje studenata Ekonomskih fakulteta sa Balkana i povećanje mobilnosti studenata Univerziteta u Tuzli, koje će biti omogućeno kroz potpisivanje sporazuma između svih prethodno navedenih asocijacija.

Na ceremoniji otvaranja prvog studentskog ekonomskog foruma EFICON, uvodna riječ ustupljena je moderatorima foruma, dok će se posjetiocima obratiti: koordinator projekta Ammar Mešić koji je ujedno i predsjednik ASEF-a, dekanesa EFUNTZ-a Ermina Kušljugić, te ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK Zlatan Muratović, kao i premijer Vlade TK Bego Gutić.