TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

01.04.2017.
Katarina Pavljašević oduševila tuzlansku publiku

Petnaestogodišnja violinistkinja iz Tuzle Katarina Pavljašević, sinoć je u Bosanskom kutlturnom centru održala svoj četvrti solistički koncert.

Tuzlarije


Ova mlada umjetnica je prošle godine svoje muzičko obrazovanje, nakon završene Osnovne muzičke škole u Tuzli, nastavila u Beogradu u Srednjoj muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković”.

Tuzlarije


“Ovo je moje prvo predstavljanje pred tuzlanskom publikom, nakon što sam školovanje nastavila u Beogradu. Izvela sam jedan zahtjevan program, koji sam sa svojom profesoricom Biljanom Stevanović pripremala nekoliko mjeseci. Riječ je drugačijem programu u odnosu na moje dosadašnje solističke koncerte i vjerujem da je publika uživala” - kazala je Katarina.

Tuzlarije


Na programu su bila djela Dvoržaka, Paganinija, Vieuxtempsa, Gliera i drugih, a Katarina Pavljašević je na sceni Bosanskog kulturnog centra nastupila uz klavirsku saradnju profesorice Anđelke Đorđević iz Beograda, te profesorice Ene Ovčina iz Tuzle.

Kao gošća na koncertu nastupila je Ajna Kasumović, također Tuzlanka, koja trenutno pohađa I razred Srednje muzičke škole “Mokranjac” u Beogradu, na odsjeku za solo pjevanje.

S.P.