TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

03.04.2017.
60 godina Muzičke škole:
Svečani koncert profesora 5. aprila u BKC-u

Javna ustanova Srednja muzička škola Čestmir Dušek Tuzla u povodu obilježavanja 60. godišnjice postojanja i rada 5. aprila organizuje Svečani koncert, koji je najavljen na današnjoj press konferenciji u prostorijama ove škole.

Tuzlarije


Koncert će biti održan u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 19:30h, a ulaz za posjetioce je slobodan.

- Odlučili smo da na najljepši mogući način obilježimo ovaj jubilej, pa će tako na ovom koncertu nastupiti profesori koji je iznjedrila naša škola. Pored profesora koji rade u ovoj školi, na koncertu će nastupiti i kolege koje se isključivo bave instrumentalnim predstavljanjem. U goste nam dolaze nadaleko poznati gitarista Sanel Redžić, kao i sopranistica Vedrana Šimić - kazala je za Tuzlarije Zrinka Andrejaš, direktorica Srednje muzičke škole.

Tuzlarije


Značajano je napomenuti da je koncert profesora zadnji put u Tuzli održan 1982. godine.

- Zaista se dosta toga promjenilu u stilu i načinu razmišljanja. U međuvremenu smo obnovili naš kolektiv i na radost svih, zaposlili smo dosta mladih ljudi. Tako da će publika koja 5. aprila dođe u BKC-u zaista moći pogledati jedan kvalitetan program - dodala je Andrejaš.

Na današnjoj press konferenciji bilo je riječi i o problemu nedostatka prostora u ovoj školi, o čemu detaljnije možete poslušati u video prilogu.S.P.