TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

06.04.2017.
˝Čaj ˝s nanom˝ i poneki stih˝ u školi najdražoj od svih!

TuzlarijeDivno, emotivno i nezaboravno veče u školi Novi Grad! Sinoć smo se družili s našim nanama, bakama, majkama i jednim djedom na čajanki koju smo nazvali "Čaj ˝s nanom˝ i poneki stih".

Odlučili smo da ovu večer posvetimo skupini divnih osoba koje svakodnevno viđamo pred našom školom kao vjerne pratioce svojih unuka, njihovi anđeli čuvari, a naši vrijedni saradnici. Oni su neizostavni dio svakog djetinjstva, pa i škole. Sve aktivnosti u školi: priredbe, radionice, sajmovi, rođendani, najnesebičnije su podržani od strane tih dragih ljudi.

Osjetili smo potrebu, zajedno sa njihovim unukama/unucima, a našim đacima, da ih ugostimo, razgovaramo i čitamo pjesme i poruke koje su napisali jedni drugima. Predivne stihove su nam sinoć čitali, posvećene njihovim najvećim ljubavima, utjehama, srećama, cvijeću, blagu – kako su nazivali svoje unuke. Bilo je i suza radosnica, ponosnica, onih najljepših, koje nam pročišćavaju dušu.

Poseban gost nam je bila Mirela Avdagić, nana dvojice naših učenika i jednog malog bebana, pjesnikinja i nastavnica koja je cijeli svoj radni vijek provela u našoj školi. Poručila je svima da pišu jedni drugima, zapisuju misli, osjećanja, poruke koje će tada postati vječne, nezaboravne uspomene.

A mi, iz škole Novi Grad, poručujemo – družimo se, razgovarajmo, njegujmo stvarna, a ne virtuelna prijateljstva! Poštujmo i pazimo naše nane, nene, bake, djedove i sve druge starije osobe jer je njihova ljubav i zahvalnost bezgranična i bezuslovna.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Učenici i nastavnici škole Novi Grad