TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

07.04.2017.
Upis djevojčica i dječaka u školu plivanja ˝Zmajček˝

Posebna i akcija odnosi se na upise obavljene tokom mjeseca aprila i maja 2017.godine. Gdje se nudi popust od 50% na mjesečnu članarinu tokom prva dva mjeseca!

Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti (2012. godište).
Tuzlarije


Treninzi i upisi u školi plivanja se održavaju tokom cijele godine, tri puta sedmično u sljedećim terminima: srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati na bazenu Hotela "Tuzla" (ulaz sa strane hotela od naselja Stupine).

Tuzlarije


Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: pkzmaj@gmail.com, a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm i You Tube kanala Plivački klub ZMAJ-Alpamm.

Tuzlarije


Tokom obuke u školi plivanja vaše dijete slijedom programa škole plivanja "Zmajček" naučit će pravilno plivati sve četiri plivačke tehnike.

Tuzlarije


Oprema za početak:
kupaće gaćice-za dječake (ne šorc) / kupaći kostim za djevojčice
plivačka kapa (obavezno za dužu kosu)
peškir
papuče
fen
plivačke naočale

Tuzlarije


Cilj

Cilj rada u školi plivanja ´´Zmajček´´ je da djeca kroz igru i zabavu savladaju osnovne plivačke elemente (disanje, plutanje, rad nogama, rad rukama, te koordinaciju rada rukama i nogama, skakanje u vodu na noge i glavu), te četiri osnovne plivačke tehnike: kraul, leđno, prsno i delfin, sa startom i okretom. Cilj je i transformacija antropoloških dimenzija kroz povećanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti djevojčica i dječaka.

Nakon završetka obuke u školi plivanja "Zmajček" djeci se (uz zadovoljavanje određenih kriterija) nudi mogućnost nastavka treniranja i aktivnog bavljenja plivanjem u takmičarskom pogonu našeg klubua.

Tuzlarije10 razloga zašto odabrati plivanje
1. poboljšava snagu, izdržljivost i fleksibilnost
2. razvija se kompletna muskulatura,
3. poboljšava rad kardiovaskularnog i disajnog sistema,
4. potiče izmjenu tvari/metabolizam,
5. mala mogućnost ozljeđivanja,
6. ne opterećuje zglobove,
7. pozitivno utječe na rast i razvoj,
8. razvija radne navike,
9. pozitivno utječe na socijalizaciju,
10. pozitivno utječe na psihički razvoj osobito na samopouzdanje.

Grčki učenjak Platon je svojevremeno rekao: ´´Čovjek nije učen dok ne nauči čitati, pisati i plivati´´.

Tuzlarije


O Plivačkom klubu "Zmaj-Alpamm"-Tuzla

Plivački Klub "Zmaj-Alpamm"-Tuzla (formiran 1993. godine) je najbolji i najtrofejniji plivački klub u Tuzli i Tuzlanskom kantonu i jedan od najtrofejnijih u BiH. Plivači ovog kluba, koji su prve korake načinili upravo u školi plivanja "Zmajček" učestvovali su na svim velikim plivačkim takmičenjima od Državnih, Balkanskih, Evropskih prvenstava, te na Mediteranskim i Olimpijskim igarama. Sve to omogučio je školovan i iskusan trenerski tim koji okuplja eminente i dokazane plivače stručnjake, te sadašnje i bivše plivače ovoga kluba koji zajedno sa trenutnim plivačima čine jednu veliku ZMAJ porodicu.

Glavna ideja oko koje smo izgrađivali strategiju kluba je naša škola plivanja "Zmajček" koja je bila i ostala glavna okosnica svih aktivnosti Kluba. U skoro 25. godina aktivnog rada uspjeli smo izgraditi najbolju školu plivanja u gradu i okolini, u kojoj je skoro 10.000 djece, uzrasta od 5 do 16 godina, naučilo plivati.

Kada broj djece i omladine vezanih za naš Klub, bilo kroz školu plivanja, bilo kroz takmičarske aktivnosti, uporedimo sa podacima o svim negativnim pojavama koje su u današnje vrijeme prijetnja mladima (droga, alkohol i drugi poroci), istinski smo ponosni na dosadašnji skoro dvadesetpetogodišnji rad i angažman na okupljanju mladih u i oko našeg Kluba.

Svima koji poznaju situaciju u sportu u našem okruženju, jasno je sa kakvim se poteškoćama svaki amaterski sportski klub, pa tako i naš, susreće. Samo svojim entuzijazmom i odricanjima, te uz pomoć roditelja naših članova i minimalnu pomoć organa i institucija (uglavnom lokalnih), uspijevamo održavati naše aktivnosti, realizirati zacrtane programe, prevazilaziti sami sebe i obezbijediti našim članovima i takmičarima osnovne uvjete za rad.

Ono što je za naš Klub, ali i za širu sportsku i društvenu javnost najvažnije, mi i dalje ostajemo dosljedni u našem osnovnom i prvobitnom cilju, i dalje godišnje okupljamo najmanje 300-400 djece od 5 do 16 godina u našoj školi plivanja.

Školu plivanja, trenažni proces, pripremu takmičara i sva takmičenja organiziramo na bazenu Hotela "Tuzla".

U Bosni i Hercegovini organizujemo najstarije plivačko takmičenje i jedino plivačko takmičenje u Tuzlanskom kantonu, ove godine zakazano za 11.11.2017. godine, Međunarodni plivački miting ´´Samir Ćirak-Ćiro´´ koje se nalazi u kalendaru LEN-a Evropske plivačke federacije. Jedini smo plivački klub koji u okviru svoje škole plivanja organizuje plivačka takmičenja i na taj način direktno vrši provjeru svojih trenažnih procesa kako kod djece tako i kod trenerskog kadra.

Postanite dio ZMAJ porodice!

Promotivni YouTube spot: Škola plivanja "Zmajček"