TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

21.04.2017.
U susret Međunarodnom danu knjige
Aktivnosti u Osnovnoj školi ˝Sveti Franjo˝
Budući da se približava obilježavanje Svjetskoga dana knjige u Osnovnoj školi „Sveti Franjo“ upriličeno je druženje literarnih sekcija i čitateljskih klubova osnovnih škola "Brčanska Malta", "Jala", "Miladije"i škole domaćina.

Tuzlarije


Tuzlarije

Druženje pod nazivom Knjige koje čitam, pjesme koje pišem započelo je stihovanjem i upoznavanjem, a nastavilo se kroz radionicu u kojoj su sudionici izradili plakate na kojima su predstavili knjige koje bi željeli čitati za lektiru.

TuzlarijeTuzlarijeBila je to prigoda za druženje kako učenika tako i nastavnika koji su poželjeli da se ovakvi susreti ponove. Namjera je da se suradnja među malim ljubiteljima književnosti nastavi i proširi na sve one koji se žele pridružiti.

Tuzlarije


Voditeljica ove aktivnosti bila je učiteljica i književnica Jagoda Iličić.

Tuzlarije


Naredna aktivnost kojom će se skrenuti pozornost na knjige i kulturu čitanja je realizacija projekta Little Free Library. Na njemu mjesecima radi vrijedni tim učenika i nastavnika KŠC-a "Sveti Franjo" na čelu s autoricom projekta, učiteljicom Ivanom Pejić.

Projekt je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice. Riječ je o kućicama za knjige koje će biti postavljene u školskom dvorištu i u gradu. Njihova namjena i primarni cilj je poticanje naših sugrađana na druženje s pisanom riječju.

Svečana prezentacija kućica planirana je u ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine u 12:00 sati na Korzu (plato kod Meše i Ismeta). Svi zainteresirani kućice će moći koristiti tako što će u njima, ako žele, ostaviti, tj. darovati knjige te iz njih posuditi one koje tamo zateknu, a učine im se zanimljive za čitanje.

Dizajn kućica potpisuje likovna sekcija Katoličkog školskog centra “Sveti Franjo” na čelu s profesorom Borisom Pejićem. Uz prezentaciju projekta učenici će dijeliti i letke na kojima će biti ispisane simbolične poruke o značaju i bogatstvu koje daje čitanje knjiga.