TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

25.04.2017.
Velikodušna gesta vlasnika Golden Toursa:
Almir Bečić učenicima iz Lipnice poklonio četverodnevni izlet

Nesvakidašnji poklon danas su dobili učenici Osnovne škole "Lipnica". Naime, Almir Bečić, vlasnik agencije Golden Tours iz Tuzle odlučio je mališanima pokloniti besplatno putovanje u Sportsko-rekreativni centar "Ajdinovići", koji se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići.

Tuzlarije


U razgovoru sa direktoricom škole Bečić je kazao da su njegovi roditelji porijeklom iz Lipnice i da prate sve aktivnosti, rad i uspješne rezultate ove škole, te je upravo zbog toga odlučio da ih nagradi.

Tuzlarije


Učenici će četiri dana boraviti u školi prirode, gdje će imati puni pansion u novoizgrađenom hotelu. Na raspolaganju će imati zabavni park, sportske terene, bazen, salone za igru i tako dalje. U pitanju je 50 učenika kojima će ovaj humani čin zasigurno otvoriti nove vidike. Vrijednost donacije je 7.000KM.

Direktorica škole Almira Derdemez zahvalila se na ovom daru u svoje ime i u ime roditelja.

- Hvala nasim donatorima, vlasniku Golden Toursa i njegovoj porodici. Sretni su ljudi koji unapređuju odgoj naše djece i koji im uljepšavaju zivot - kazala je za Tuzlarije direktorica Derdemez.

S.P.