TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

26.04.2017.
Plesni nastup osnovaca na Trgu slobode

U sklopu realizacija projekta "Voćem i povrćem u sretnije djetinjstvo“, a pod pokroviteljstvom Fondacije tuzlanske zajednice, danas su na Trgu slobode uz ples i igru djeca ukazala na značaj konzumiranja voća i povrća u svakodnevnoj prehrani, a ujedno je obilježen i Dan borbe protiv međuvršnjačkog nasilja, koji se u posljednje vrijeme obilježava svake zadnje srijede u aprilu.

Tuzlarije


Plesni pefromrnas izvelo je 89 učenika iz Osnovne škole "Mramor“ područna škola "Dobrnja“, uz pomoć svojih drugara iz osnovnih škola "Lipnica“, "Centar“ i „Jala“.

Belma Smajić, direktorica Osnove škole "Mramor“ u izjavi za medije kazala je da kroz obrazovni proces u ovoj školi nastoje djecu naučiti na koji način da se pravilno hrane, da pravilno žive, da se bave fizičkim aktivnostima, da li plesom, fudbalom ili bilo kojim drugim sportom.

- Znači, pokušavamo da podignemo svijest djece. Ako imao zdravu djecu imamo djecu koja su mentalno zdrava i koja mogu da prate sve ono što treba da se radi u školi i van škole - dodala je Smajić.

Projekat „"Voćem i povrćem u sretnije djetinjstvo“ trajat će mjesec dana, te će učenici imati priliku osim plesom i na drugi način pokazati koliko je važno da ishrana djeteta bude bogata vitaminima kojima obiluje voće i povrće.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.