TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

14.02.2017.
Udruženje ˝PIPOL˝
Obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka
Tuzlarije15. februar, u svijetu i u BiH, obilježava se kao Međunarodni dan djece oboljele i izliječene od raka. Udruženje "PIPOL" i ove godine obilježava ovaj značajan datum realizacijom brojnih prigodnih aktivnosti namijenjenim djeci oboljeloj i izliječenoj od raka sa područja Tuzlanskog kantona i njihovim porodicama.

Neke od aktivnosti su:

- organizacija zimske rehabilitacije za djecu i mlade oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva ( 11.i 12.02.2017. godine).

- pomoć porodicama u stanju socijalne potrebe u saradnji sa Asocijacijom mladih SDA, OO Tuzla.

- iznenađenje za mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla

- edukacija učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, s ciljem prevencije, smanjenja broja oboljele djece kao i prepoznavanja ranih simptoma bolesti (rana dijagnostika) koja je jedan od ključnih faktora za uspješno izliječenje i oporavak.

- Druženje oboljelih i izliječenih mališana u Acibadem grupaciji – predstavništvo Tuzla, koja će kao društveno odgovorna grupacija uručiti čestitke za hrabrost mališanima koji se trenutno bore ili su se borili sa ovom opakom bolešću.


Udruženje "PIPOL"

Amra Saračević – predsjednica Udruženja