TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

19.02.2017.
OŠ ˝Solina˝
Održano Gradsko takmičenje iz historije
U subotu( 18.02.) u OŠ "Solina" je održano Gradsko takmičenje iz historije, na kojem su učestvovale 22 škole sa područja grada Tuzle – ukupno 43 takmičara, učenika sedmih razreda.

Tuzlarije


Organizatori takmičenja su Pedagoški zavod TK i škola-domaćin, OŠ „Solina“ .

Tuzlarije


Takmičenje je počelo u 9:30 i trajalo do 10:30. Ttestove, upute kako da rade testove, kao i dobrodošlicu takmičarima su poželjeli savjetnik Pedagoškog zavoda, Midhat Spahić i direktorica OŠ „Solina“, Mirela Razić.

Tuzlarije


Nakon što je komisija pregledala radove, najboljim učenicima su uručene diplome, kao i zahvalnice svim školama-učesnicama.
Takmičenje je proteklo u ugodnoj atmosferi, a kolektiv OŠ „Solina“" se zahvaljuje donatorima-prijateljima naše škole: Marketinškoj agenciji "Platinium", Pekari "Hukić" i Menpromu, koji su obezbijedili prigodne poklone i užine za učenike-učesnike takmičenja.

Tuzlarije

Tuzlarije


Nakon testiranja i komisijskog pregleda testova, učenicima koji su postigli najbolje rezultate su uručene diplome, a ostalim školama- učesnicama zahvalnice za učešće na takmičenju.

Tuzlarije

Diplome pobjednicima i zahvalnice učesnicima na kraju ove manifestacije uručili su dr.sc. Midhat Spahić, docent – Savjetnik za historiju i geografiju Pedagoškog zavoda TK i direktorica OŠ „Solina“, Mirela Razić. 

Tuzlarije
Učenici koji su imali 85 bodova ili više su se plasirali na kantonalno takmičenje.
Rang lista:

Tuzlarije
Čestitamo pobjednicima na pokazanom trudu i znanju, ali i svim učesnicima koji su dostojno prezentovali svoje škole.

Novinarska sekcija OŠ „Solina“