TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

22.02.2017.
BKC s ponosom predstavlja:
Pjesma „Domovina“ najavljuje „Bosansku bajku“
Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona s ponosom predstavlja spot za pjesmu "Domovina“, soundtrack pozorišne predstave za djecu „Bosanska bajka“.Ovu svojevrsnu himnu predstave pjevaju glumci Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić. Tekst je napisao Samir Karić, a muziku je komponovala Mirela Ibrahimović Mehanović.

Pjesma je snimana u studiju MAT u Tuzli, a aranžman je uradio Dragan Divjak.

Dijelove spota je snimao Senad Pirić Čupo, a za očaravajuće kadrove ljepota naše domovine snimljene dronom zaslužna je firma dron.ba.

Predstava „Bosanska bajka“, koju režira Nedim Malkočević, premijerno će biti izvedena 27. februara u Bosanskom kulturnom centru, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Bosanska bajka se radi u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Predstava je namijenjena za djecu osnovnih škola, da na jedan bajkovit, edukativan, zabavan i inspirativan način uputi osnovce u bosansku historiju, tradiciju i ljepotu. Jedan od glavnih zadataka predstave jeste i da se bavi očuvanjem bosanskog jezika, njegovanjem njegove vrijednosti i ljepote.

Priredio(la): JU BKC TK Tuzla