TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

02.03.2017.
U susret “13. Danima Mladih” Tuzle
Više nego bogatim multimedijalnim programom Udruženje „Mladi Tuzle“ proslavit će 13. godišnjicu rada i postojanja ovog Udruženja pod motom „Mi smo ono što neprestano činimo“. U okviru manifestacije „13. Dani mladih Tuzle“ organizatori su pripremili veliki broj izložbi i promocija iz dramskog stvaralaštva, a predviđeno je i premijerno izvođenje predstava „Hoću kući“ i „Šetnja za zaborav“, dok će ovogodišnja manifetacija biti krunisana premijerom jednosatnog filma "Ruža“.

Tuzlarije


- Mi nastojimo da kad kreiramo program kojim obilježavamo svoj rođendan, mi vodimo računa o tome da imamo različite sadržaje za različite uzraste i u konačnici sa različitim tematikama kada su u pitanju pozorišne predstave. Ono što je zanimljivo i što je novina ove godine je da mi po prvi put u naš program uvodimo premijeru filma, jer je film nešto što smo radili od septembra prošle godine do danas. I to je nešto što je nama kao članovima i organizatorima novina, a vjerujem da će biti i našoj publici zanimljivije da gleda nešto što smo mi napravili, a što do sada nikada nismo radili, kazao je Adnan Mujkić, predsjednik Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla.

Prema riječima organizatora sve karte za premijerne predstave „Hoću kući“ i „Šetnja za zaborav“ već su rasprodate.

- Od pozorišnih predstava mi imamo dvije premijere, a radi se o predstavi "Hoću kući“ koja govorfi o beskućnicima i koja je po meni, nekome ko je radio sa tom grupom, puno drugačija od svega što smo do sada radili. Druga predstava je „"Šetnja za zaborav“ koju je pripremila grupa srednjeg uzrasta, dakle završni razredi osnovnih škola, a koja govori o djeci koja su oboljela od leukemije. Pored toga imamo i predstavu "Bračna igra“ koju smo odradili u koprodukciji sa Teatrom kabare, a riječ je o predstavi za odrasle. U konačnici moram da kažem opet, da je film nešto sa čime mi završavamo naše Dane, “ kazao je Mujkić.

Pozorišna predstava "Hoću kući“ premijerno će biti izvedena 7.marta u BKC TK Tuzla, dok će predstava "Šetnja za zaborav“ premijerno biti izvedena 20.marta na sceni Teatra Kabare. Film "Ruža“ premijerno će biti prikazan 6.aprila u CineStar kinu u Tuzli.

Asim Šarić

Priredio(la): RTV Slon