TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

15.03.2017.
Rotary Club Tuzla i Pedagoški zavod TK
Zajedničkim projektom podstiču mlade na međugeneracijsku solidarnostTuzlarije


Rotary Club Tuzla i Pedagoški zavod TK već petu godinu zaredom realiziraju projekt "Podizanje svijesti kod mladih o problemima starije populacije". Projekt podrazumijeva natječaj za najbolje literarne i fotografske uradke učenika osnovnih i srednjih škola s područja TK, te niz predavanja o međugeneracijskoj solidarnosti.

Predavanje prof. dr. Osmana Sinanovića, u Katoličkom školskom centru u Tuzli, ozvaničilo je početak projekta u 2017. godini

- Rotary Club Tuzla planira u narednom periodu obići škole, želimo razgovarati s učenicima i nastavnicima o toj temi, ali i dati im upute vezane za natječaj. Socijalna isključenost jedan je od najvećih problema osoba "treće dobi", a ovaj projekt je jedan od načina na koji mi iskazujemo brigu o njima, naglasio je Samir Durmić, sekretar Rotary Club-a Tuzla.

Tuzlarije


Za svoj doprinos projektu "Podizanje svijesti kod mladih o problemima starije populacije", razumijevanjem i spremnošću da doprinesu boljoj kvaliteti njihovog života, iskazanim kroz pisanu riječ i fotografije, najuspješniji učesnici natječaja će bit i nagrađeni. Predviđene su nagrade za tri najbolja učenička rada u obje kategorije, zasebno za osnovne i srednje škole, kao i za tri škole s najmasovnijim učešćem. Nagrade će, kao i prethodnih godina, osigurati kompanija "Bingo".

- Kao društveno odgovorna kompanija, čiji je veliki broj kupaca upravo u ovoj trećoj dobi, osjećamo potrebu da kroz ovakav projekat podstaknemo mlade da se uključe u ovu priču, kako bi svojim starijim članovima porodice, susjedima i prijateljima pružili zasluženu pažnju, poručila je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica Marketing službe u kompaniji "Bingo".

Završna manifestacija projekta planirana je za mjesec maj, kada će najuspješnijim biti i uručene nagrade. Inače, ovo je već četvrti u nizu projekata koji je u ovoj godini, u svojoj lokalnoj zajednici, pokrenuo ili već realizirao Rotary club Tuzla.