TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

19.03.2017.
Održano takmičenje iz fizike za učenike osmih i devetih razreda
Jučer je održano gradsko takmičenje iz fizike za učenike osmih i devetih razrede devetogodišnje osnovne škole. Domaćin takmičenja je bila JU OŠ “Brčanska Malta ” Tuzla.

Takmičenju je pristupilo 97 učenika iz 19 tuzlanskih osnovnih škola.
Organizatori ovog takmičenje su JU OŠ ˝Brčanska Malta˝, Pedagoški zavoda Tuzla i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Direktor škole Mirsudin Pačariz, na otvorenju se zahvalio učenicima i nastavnicima na njihovom učešću i istakao važnost ove manifestacije koja pruža mogućnost druženja učenika i nastavnika, razmjene iskustava i pokazivanja odličnih znanja iz fizike učenika grada Tuzle.

Takmičenje je zvanično otvorila Zineta Dedić predsjednica udruženja fizičara TK i poželjela uspjeh učesnicima. Plasman na kantonalno takmičenje je ostvarilo 11 učenika iz obje kategorije.


TuzlarijeTuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije
Osmi razredi ekipno

Tuzlarije
Deveti razredi ekipno

Tuzlarije


TuzlarijeOrganizacija takmičenja je bila veoma uspješna zahvaljujući menadžmentu škole, uposlenicima i učenicima naše škole. Posebno se zahvaljujemo sponzorima koji su učestvovali u organizaciji a to su: Bihaćka pivara-sokovi, OBP ˝Iris˝ i buregdžinica ˝Europa˝.
Novinarska sekcija škole