TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

30.03.2017.
Olimpijada srednjoškolaca 2017
Najava završnog turnira u malom fudbalu
Tuzlarije


U ponedjeljak 27.3.2017. turnirom u košarci u dvorani JU Mašinske škole Tuzla započela je Olimpijada srednjoškolaca 2017., projekat koji organizuje Lokalni tim Tuzla Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Olimpijada srednjoškolaca 2017. je jedino takmičenje ovog formata u našem gradu i najveći projekat koji je Lokalni tim Tuzla dosad organizovao. Riječ je o takmičenju srednjih škola sa područja Tuzle u četiri sporta: mali fudbal, košarka, ženska odbojka i stoni tenis.

Prvu tuzlansku Olimpijadu srednjoškolaca započeli smo turnirom u košarci na kojem je prvo mjesto odnijela ekipa Elektrotehničke škole. U utorak 28.3. u Sali Gimnazije Ismet Mujezinović odigran je turnir u ženskoj odbojci, na kojem je pobjedu odnijela ekipa Medicinske škole. U srijedu 29.3. održan je i turnir u stonom tenisu u Sali Stonoteniskog kluba Kreka Edelex, gdje je slavila ekipa Gimnazije Ismet Mujezinović.

Završni turnir u sklopu Olimpijade srednjoškolaca će se održati u petak 31.3. kada će svoje snage srednje škole odmjeriti u malom fudbalu, čime ćemo zvanično i zatvoriti ovogodišnju Olimpijadu srednjoškolaca.

Olimpijada srednjoškolaca 2017. je jedan od niza projekata u Bosni i Hercegovini koji je finansiran iz fonda Socijalnog dana. Svoj prvi Socijalni dan Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je održala 21.10.2016. godine kada su mladi svoje školske klupe odlučili zamijeniti radnim mjestima. Na taj način su sakupili sredstva za Fond Socijalnog dana iz kojeg se finansiraju omladinski projekti srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine. Na ovaj način su srednjoškolci sami u stanju finansirati svoj rad u lokalnim zajednicama.