TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

31.03.2017.
Upriličen sastanak sa predstavnicima Mreže vijeća učenika Bosne i Hercegovine
Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona je danas, 31.3.2017. godine, upriličila sastanak sa predstavnicima Mreže vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Mreža vijeća učenika BiH je ujedinjeno tijelo koje predstavlja 135 000 srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i zalaže se za efikasno funkcionisanje vijeća/savjeta u svim srednjim školama u BiH, te predstavlja i zastupa interese srednjoškolaca i jača njihove kapacitete.
Predstavnici Mreže prezentirali su članovima Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i mlade svoj dosadašnji rad, projekte koje su realizovali kao i aktivnosti koje su planirali za budući rad.

Članovi Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona izrazili su zadovoljstvo postojanjem i radom ove Mreže te istakli da će Komisija u svakom slučaju biti podrška na koju ovi mladi ljudi mogu računati.
Iz razgovora je proisteklo nekoliko zaključaka koji konkretizuju način buduće saradnje između Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona i Mreže vijeća učenika BiH.

Priredio(la): Služba Skupštine Tuzlanskog kantona