TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

11.04.2017.
Nakon Tuzle:
Kampanja ˝Ljubav ne boli ! Dižem glas protiv nasilja˝ nastavljena u Lukavcu

Nakon Tuzle, kampanja "Ljubav ne boli ! Dižem glas protiv nasilja" nastavljena je u Lukavcu. Članice Udruženja Amica Educa Tuzla, Mreže Žena policajaca i Koalicije za borbu protiv mržnje danas su Lukavčanima dijelile informativni materijal, a na ulici su bile izložene papirne siluete ženskih tijela sa simboličnim porukama.

Tuzlarije


Cilj kampanje je ukazati građanima, prije svega ženama, šta je to nasilje, kako ono počinje i kako ga na koncu prijaviti nadležnim službama.

- Kampanja također služi da se podigne svijest građana o raznoraznim oblicima nasilja u ljubavnim vezama mladih osoba. Posebna ciljna grupa su nam mlade djevojke, odnosno, prevencija nasilja - kazala je za Tuzlarije Selma Mustačević, koordinatorica projekta u Udruženju Amica Educa.

Omladinska grupa World Vision-a općina Lukavac, koju čine tri lokalne organizacije (Asocijacija srednjoškolaca u BiH - Lokalni tim Lukavac, Rotaract Club Lukavac i Interact Club Lukavac) podržala je današnju uličnu akciju "Ljubav ne boli".

- Ovo je prva aktivnost Omladinske grupe World Vision općina Lukavac, koja je formirana prije mjesec dana i koja će u narednom periodu raditi niz aktivnosti, edukacija i projekata za dobrobit djece i mladih na području općine Lukavac - kazala je za Tuzlarije Nina Zupan iz organizacije World Vision.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


U periodu 24. – 28. april 2017.g., predstavnica MUP-a TK / Udruženja Mreža žena policajaca i predstavnica Udruženja Amica Educa će održati informativno-edukativna predavanja učenicima 5 srednjih škola (dvije u Tuzli i po jedna škola u ostalim općinama) sa fokusom na prepoznavanje, prevenciju i suzbijanje različitih oblika nasilja.

Nakon Tuzle i Lukavca, akcija se nastavlja 13. aprila u Živinicama, a potom 4. aprila u Gradačcu.

S.P.