TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

24.04.2017.
Obilježen Dan planete Zemlje u Gornjoj Lipnici
Obilježavanje 22. aprila Dana planete Zemlje, koje već devet godina organizujemo u "Kući solidarnosti" Gornja Lipnica, preraslo je u tradicionalnu manifestaciju. Ovogodišnji program obilježavanja ovog značajnog datuma organizovali smo u saradnji sa JU Osnovna škola Lipnica, 21.04.2017.g. od 12, 00 sati.

Tuzlarije


Na samom početku manifestacije predstavili su se članovi ekološke sekcije OŠ Lipnica sa prigodnim tekstovima o istorijatu i značaju obilježavanja Dana planete, a program je nastavljen recitacijama, igrokazima, te plesnom koreografijom. Nakon zabavnog dijela programa organizirana je kreativna radionica, koju su vodile nastavnice Suzana Ostojić i Enisa Mešić, a svi učesnici su podijeljeni u četiri grupe koje su izrađivale bedževe i panoe. 

Tuzlarije


Gosti ovogodišnje manifestacije bili su predstavnici JU Osnovna škola Mramor i JU Osnovna škola "Podrinje" Mihatovići.


Kao i svake godine OJ "Kuća solidarnosti" je raspisala nagradni konkurs za najbolje likovne i literarne radove učenika na temu "Mali čuvari planete Zemlje", te je postavljena izložba likovnih i literarnih radova učenika. Autori najboljih radova će biti nagrađeni prigodnim nagradama i pohvalama.


Maja Hodžić