TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

11.05.2017.
NLB Banka d.d. Sarajevo sponzor projekta ˝Žogarije - loptarije˝ za mlade

Tuzlarije


Danas je na platou ispred BBI centra održana manifestacija "Žogarija" namijenjena mladima od 7 do 14 godina čiji je sponzor NLB Banka d.d., Sarajevo. "Žogarija" je međunarodni projekat koji je tokom 11 godina rada prerastao granice Slovenije i danas uključuje 9 evropskih država. Pored Slovenije i BiH održava se i u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, te Srbiji i Crnoj Gori.

Tuzlarije


- Veoma nam je drago što smo svojim učešćem u programu "Žogarija" omogućili mladima iz Bosne i Hercegovine da se kroz ovaj projekat upoznaju sa vrijednostima Fair play-a, značaja tjelesne aktivnosti za njihov razvoj, da se kroz zabavno druženje i igru uče jednakosti, solidarnosti, povezivanju, poštenju i znanju. To su vrijednosti koje su od posebne važnosti za razvoj ličnosti svakog mladog čovjeka. Projekat je podržan i od strane drugih NLB banaka u regiji, te nam je posebno drago da smo sinergijski pristupili i podržali mlade – izjavila je Lidija Žigić, direktor NLB Banke d.d., Sarajevo

Tuzlarije


Projekat "Žogarija" omogućuje djeci, roditeljima, vrtićima i školama, inovativnu i sveobuhvatnu priču o zdravom načinu života, igri, radu, kreativnosti i zabavi.

Mladi su mogli da se takmiče i osvoje nagrade u Fair-play protokolu, fudbalu tri na tri, igrama spretnosti, kvizu znanja, pjevačkim i plesnim predstavama, vragolijama i žongliranju sa loptom, kao i da saznaju korisne informacije o zdravoj prehrani, proizvodnji domaće hrane, zaštiti okoliša i da učestvuju u kreativnim radionicama.

Zvonimir Nikolić