TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

18.05.2017.
Budući mladi glumci oduševili publiku u OŠ ˝Solina˝

Tuzlarije


Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja TK, PZ i Aktiva direktora Grada Tuzla, treća sedmica maja 2017. godine posvećena je aktivnostima, predstavljanjima i druženjima učenika  osnovnih i srednjih škola TK u okviru  "Sedmice mira", a jedna od aktivnosti je organizovana i u OŠ "Solina".

Naime, 17.05.2017. godine OŠ "Solina" je bila domaćin Smotre kulturnog stvaralaštva, a u okviru Sedmice mira – III sedmice u maju, za osnovne škole sa područja Grada Tuzla.

U izuzetno veseloj i opuštenoj atmosferi svoj rad, talenat i umijeće iz oblasti drama, recital i recitacija je predstavilo oko 250 učenika iz 17 osnovnih škola Grada Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


U okviru satnice i unaprijed planiranog rasporeda koji je trajao od 8:30 h, pa sve do 12:30 h, svoj rad su predstavile sljedeće škole: OŠ "Miladije"; OŠ "Sjenjak"; OŠ "Solina"; OŠ "Kiseljak"; OŠ "Husino"; OŠ "Lipnica"; OŠ "Breške"; OŠ "Pasci"; OŠ "Slavinovići"; OŠ "Bukinje"; OŠ "Centar"; OŠ "Mejdan"; OŠ "Brčanska Malta"; OŠ "Kreka"; OŠ "Novi Grad" OŠ "Sveti Franjo" i OŠ Tušanj".

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Bila je ovo izvrsna prilika da škole prezentuju svoj rad, a svi prisutni u amfiteatru mogli su da uživaju u izvedbi drama, recitala i recitacija. Na kraju manifestacije sve škole koje su učestvovale na Smotri su dobile zahvalnice.

Kolektiv OŠ "Solina" se zahvaljuje sponzorima, prijateljima škole, Vispak-u i Corn Flips-u, koji su se i ovog puta odazvali našem pozivu i prigodnim poklonima obradovali oko 250 učesnika ove manifestacije.

Tuzlarije


Tuzlarije


Moto ovogodišnje manifestacije "...pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se hoda po zemlji” (M. Antić ) je inspirisao sve učesnike ove manifestacije, te se nadamo da je postignut cilj: da razvijajući maštu i talenat steknu dobro obrazovanje.

Zahvaljujemo se mladim glumcima tuzlanskih osnovnih škola koji su i ove godine svojom kreativnošću obogatili "Sedmicu mira".

Novinarska sekcija OŠ "Solina"