TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

29.12.2016.
JU OŠ ˝Solina˝
Adaptirana učionica uz pomoć roditelja i lokalne zajednice
Tuzlarije


Već dugi niz godina JUOŠ "Solina" kroz razne projekte sa vladinim i nevladinim organizacijama, te donacijama privatnih poduzetnika i roditelja, uređuje i adaptira školski prostor kako bi se nastavni proces odvijao po evropskim standardima i učenicima omogućili savremeni uslovi za učenje.

Tuzlarije


Jedan od mnogobrojnih projekata je i projekat adaptacije stare učionice 3. razreda, čije su aktivnosti počele tokom mjeseca novembra i sada su uspješno okončane. Stari pod je zamjenjen novim, što učionici daje lijep i prostran izgled, a i lakše je održavanje higijene školskog prostora. Stara ulazna vrata su zamijenjena novim, na prozore su postavljene trakaste zavjese, pa učionica ima više svjetlosti i savremen izgled.

Tuzlarije


Adaptacija učionice je koštala 5000 KM, a to ne bi bilo moguće bez gosp. Nedžada Malikića, roditelja, koji je i pokrenuo ovu akciju. Također, veliki doprinos su dali i gosp. Mensur Alić i gosp. Hamza Šarić, koji su omogućili da se promijeni pod učionice, kao i gđa Sanela Ikanović, koja je takođe učestvovala u donaciji. Bez domara škole, Aziza Halilovića i Zejnila Kovčića, ne bi bilo moguće obaviti pripremne radove i farbanje zidova učionice. Roditelji odjeljenja III2 su prikupili novčana sredstva za zavjese i u toku je prikupljanje sredstava od strane roditelja III1 za LCD televizor.
Sve aktivnosti su provedene uz veliko zalaganje učiteljica Nermine Šarić i Slobodanke Ibrahimović.

Tuzlarije


27.12.2016. godine svečano je otvorena nova adaptirana učionica. Upriličena je manifestacija koju su priredili učenici 3. i 1. razreda. Gosti su bili donatori i roditelji, te su direktorica škole Mirela Razić i pedagog Haso Adrović uručili zahvalnice donatorima i roditeljima.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Nakon svečane manifestacije upriličeno je druženje roditelja i donatora na kojem su vođeni i razgovori o nastavku saradnje. Hvala našim donatorima i roditeljima koji su učestvovali u ovom projektu!

Učenici, roditelji i kolektiv JUOŠ "Solina"!