TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.02.2015.
U JUOŠ ˝Simin Han˝ obilježen Dan maternjeg jezika

U JUOŠ “ Simin Han“ održana je manifestacija pod nazivom „ Jezik imam njim se dičim“. Ova manifestacija je organizovana povodom nastupajućeg Dana maternjeg jezika, 21. februara koji se obilježava u cijelom svijetu.

Tuzlarije


Cilj ove manifestacije je druženje učenika iz tuzlanskih škola koji su pokazali izuzetan interes za njegovanje maternjeg jezika kao kulturnog blaga i kroz stihove, prozna djela, glumu, pjesmu, igrokaz te pokazali i dokazali vrednote lijepe riječi i sevdalinke kao neprevaziđene muzičke umjetnosti.
Učešće su uzeli učenici iz osnovnih škola sa Općine Tuzla i to : „Centar“, “ Miladije“, „Novi grad“, „Solina“, „Sjenjak“, „Mejdan“, „ Simin Han“ i „ Sveti Franjo“ te dvije srednje škole i to Rudarska i Medicinska sa svojim mentorima, nastavnicima i profesorima bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti.

Tuzlarije


Organizatorice manifestacije su bile prof. Fadila Haskić i nastavnica Mirsada Husić. Pozdravni govor i znak zahvalnosti za učesće, u svoje ime i u ime kolektiva, uputio je direktor škole Nijaz Hamidović i manifestaciju proglasio otvorenom .