TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

02.03.2015.
Općinsko takmičenje iz njemačkog jezika
Učenica Sabrina Grbešić iz OŠ “Slavinovići” osvojila prvo mjesto


I ove godine je izuzetno uspješno održano Općinsko takmičenje iz njemačkog jezika, čiji domaćin je, po drugi put, bila OŠ “Mramor”. Među učenicima VIII i IX razreda, i ovaj put, bilo je mnogo talentiranih učenika, te se 24 učenik uspio plasirati na Kantonalno takmičenje koje je planirano 21. marta 2015. godine u OŠ "Slavinovići", sa početkom u 9 sati.

Tuzlarije


Tu će učenici još jedanput moći pokazati svoje znanje iz njemačkog, kao drugog stranog jezika. Ove godine OŠ „Slavinovići“ ponosno će otvoriti Kantonalno takmičenje, obzirom da je učenica njihove škole, Sabrina Grbešić, osvojila počasno prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je Sara Kovačević, iz OŠ "Brčanska Malta". Treće mjesto ovaj put pripalo je Ademu Šariću, koji nam dolazi iz OŠ „Kreka“.

Tuzlarije


Na kraju takmičenja uručene su diplome učenicima koji su osvojili prva tri mjesta. Ostalim učenicima kao i nastavnicima dodijeljene su zahvalnice.

Tuzlarije


Dobro organizovana takmičenja učenika prilika su za sklapanje prijateljstva, razmjenu mišljenja učenika i nastavnika te unapređenje nastavnog procesa. Osim toga takmičenja predstavljaju izazov nadarenim učenicima da javno pokažu svoj trud i talenat.

Tuzlarije


Njemački jezik postaje sve traženiji i sve više ljudi širom Evrope ga izučava. Naši učenici su i na ovom takmičenju pokazali koliko posvećeno uče uvaj jezik, svjesni njegove potrebe u budućnosti. Čestitamo svim učenicima i nastavnicima koji su pripremali učenike za takmičenje na postignutom uspjehu, sa željom da i u budućnosti nastave sa dobrim rezultatima i svima šaljemo lijep pozdrav iz OŠ "Mramor".

Priredio(la): OŠ ˝Mramor˝