TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

17.04.2015.
Renoviran centralni objekat OŠ ˝Duboki Potok˝
Tuzlarije


U sklopu projekta povećanja energentske efikasnosti javnih objekata koji je finansiran od strane UNDP-a, dana 13.04.2015. godine završena je faza utopljavanja Osnovne Škole u Dubokom Potoku. U zgradi centralnog objekta OŠ Duboki Potok zamijenjena je kompletna stolarija objekta, krov, izvršena je termoizolacija objekta i urađena je nova fasada.

Paralelno sa radovima koji su počeli 05.01. a završili 13.4. 2015 godine izvodila se i redovna nastava. Uz profesionalnu organizaciju radova od strane izvođača Gromex d.o.o. sve se odvijalo nesmetano i uz maksimalnu bezbijednost.

Tuzlarije


Radovi se nastavljaju

Kako nam je rekao direktor OŠ Duboki Potok Edis Bajrekarević radovi će se nastaviti.

„Na sportskoj sali i dijelu škole između sale i centralne škole samo je zamijenjen krov. Moramo naći rješenje za ove objekte posebno za salu koja je prošle godine bila poplavljena i još uvijek je prisutna vlaga u ovom objektu. Također jedan od prioriteta bit će izgradnja odvodnog sistema oko škole kako ne bi ponovo došlo do poplave. To bi bio veliki poraz svih nas da objekat u koji su uložena ponovo bude poplavljen. Uradit ćemo sve da do toga ne dođe i pozivamo sve one koji žele da budu dio ove lijepe priče da pomognu u renoviranju preostalih objekata ove škole. Osim centralne škole, naša škola pokriva još četiri područne škole na kojima će se izvršiti određeni zahvati u skladu sa finansijskim uslovima.”