TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

19.05.2015.
Najmlađi piloti iz OŠ ˝Tušanj˝ na sportskom aerodromu
Interesovanje za rad i aktivnosti koje se provode u Aero klubu Tuzla pokazale su i najmlađe generacije.

Sportski aerodrom ovog kluba posjetili su učenici prvog C razreda Osnovne škole "Tušanj" iz Tuzle, koji su skupa sa pilotima uživali u onome što su vidjeli. Jednostavnim i za njih prilagođenim nastupom osnovcima su pojašnjene osnove letenja i zrakoplovnog jedriličarstva.

Tuzlarije


Znatiželjni i začuđeni pogledi su pratili pojašnjenja iskusnih članova Aero kluba Tuzla, koji su uspjeli odgovoriti na svako pitanje prvačića. "A kad smo sa malim "voki-tokijem" zamolili da, "samo za Ic" VEEEEEELIKI avion preletio iznad glava i pozdravi malu raju ... pa se nakon 10-ak sekundi pojavio Wizz-ov Airbus i, naravno, preletio tačno iznad male raje, nastupilo je slavlje" - navode iz Aero kluba Tuzla.

Tuzlarije


Učiteljica Almira Selimović kazala je da je za njene đake ovo jedan od najljepših izleta u godini, te da će dogodine doći sa novim pitanjima.

"Nama su uvijek dobrodošli, jer nam posebno zadovoljstvo predstavlja to što su građani zainteresovani za naš rad i što nas tako podržavaju", naglasio je predsjednik Aero kluba Tuzla Nedim Biščević.

Budući da je letačka sezona već počela, za mališane je napravljen jedan promotivni let. Djeca su ga sa sigurne udaljenosti ispratila gromoglasnim aplauzom.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


- Vjerujemo i nadamo se da smo kod ovih mališana probudili maštu i pozivamo i ostale škole i građane da nas posjete i provedu vrijeme sa nama - poručuju iz Aero kluba Tuzla.

Priredio(la): Aero klub Tuzla