TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

03.10.2015.
Uposlenici i učenici JUOŠ ˝Simin Han˝ obilježili značajne datume
Početak mjeseca oktobra je u znaku dva važna datuma na lokalnom i međunarodnom nivou.

Naša škola je propratila i jučerašnji datum čitanjem prigodnih referata s ciljem podizanja nivoa svijesti o miru kod učenika i osvrtom na neke historijske događaje.
Drugi oktobar obilježen je u znaku sjećanja na prvo oslobođenje Tuzle. Davne 1943.godine Tuzla je postala prvi oslobođeni grad u Evropi koji je bio pokoren fašizmom tokom Drugog svjetskog rata.

Tuzlarije


Ovo je za BiH i njen region bio jedan od najvećih političkih događaja.
Tuzla je dugogodišnjim radom i afirmacijom dobila status grada i nastavlja se razvijati u kulturnom domenu koji je prepoznatljiv u svijetu. Našim ponašanjem i odnosom naspram društvene stvarnosti mi se danas borimo za život dostojan čovjeka i čuvamo ugled i dostojanstvo Tuzle poznate kao grad suživota i tolerancije.

Antifašistički duh potrebno je i dalje razvijati i konstantno govoriti o važnosti borbe protiv fašizma i nacionalizma kako bi sačuvali tekovinu civilizacije i doprinijeli zajedničkom životu.

Naša škola je i prva škola na našem kantonu koja je uključena u Udruženje za borbu protiv fašizma na osnovu čega smo dobili i razna priznanja.

Dragi naši učenici, roditelji, uposlenici i građani i građanke Tuzle sretan vam praznik.


5.oktobar je Svjetski dan učitelja i Dan djeteta.

Svim prosvjetnim radnicima čestitamo ovaj praznik. Svjesni smo koliko je zaista ozbiljan i odgovoran njihov posao. Zahvaljujemo vam se na nesebičnom zalaganju u vašem radu prilikom obrazovanja i odgoja naših mladih koji su naša budućnost. Na vama je da pokušate da izgradite od djece dobre i poštene ljude, velike stručnjake i kulturne i dobre građane. Jedina nagrada za vaš nesebični trud je da doživite uspjehe generacija koje ste poučavali i učili.
Vjerujemo da će naše društvo voditi mladi, pametni, obrazovani i stručni ljudi kojima ste pružali podršku, strpljivost i znanje!

Tuzlarije


Učenici u ponedjeljak neće imati nastavu dok će nastavnici imati Svečanu sjednicu u 9 sati nakon čega mogu učestvovati na svečanoj akademiji u BKC-u sa početkom u 11 sati.
Čestitke povodom gore navedenih praznika u svoje ime i u ime kolektiva JUOŠ “Simin Han” Tuzla upućuje direktor škole mr. Nijaz Hamidović.