TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

23.11.2015.
U okviru ACES projekta:
Učenici i nastavnici OŠ ˝Centar˝ boravili u Makedoniji
Tuzlarije


Učenici i nastavnici OŠ "Centar" su u periodu od 11.11.-15.11.2015. godine boravili u Makedoniji u posjeti partner školí "Kuzman Josifoski Pitu" iz Kičeva. Riječ je o velikom međunarodnom projektu ACES, čija je tematika humanost i solidarnost.

Tuzlarije


OŠ "Centar" je predstavnik Bosne i Hercegovine u ovom velikom međunarodnom projektu. Učesnici projekta su JUOŠ "Centar" iz Tuzle, Osnovna škola "Kuzman Josifoski Pitu" iz Kičeva, Makedonija i Škola za gluve i nagluve "Stefan Dečanski" iz Beograda, Srbija.

Tuzlarije


Ovom posjetom svečano je otvoren zajednički projekat pod nazivom "From heart to heart- Od srca srcu" i ujedno završena njegova prva faza.

Tuzlarije


Tuzlarije


Učenici i nastavnici partner škola imali su priliku učiti o humanosti i solidarnosti kroz radionice, sportska dešavanja, humanitarní koncert, posjete Ohridu, Skopju i druženju unutar porodica domaćina.

Tuzlarije


Druga faza projekta je planirana u martu mjesecu, posjetom partner škola iz Makedonije i Srbije našem gradu, u kojoj je OŠ "Centar" domaćin.

Tuzlarije


Tuzlarije


Hvala našoj dječici koja su nas u pravom svjetlu predstavljala u Makedoniji, kao i našim stalnim partnerima, našim roditeljima.

OŠ "Centar"