TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

25.11.2015.
Dan državnosti BiH
Učenici OŠ ˝Pazar˝ upriličili svečanu priredbu
U povodu obilježavanja najvećeg nam državnog praznika, praznika naše domovine, učenici Osnovne škole „Pazar“, upriličili su svečanu priredbu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, učenici naše škole su počeli sa nizom aktivnosti na obilježavanju ovog značajnog datuma za našu domovinu. Arhiv Tuzlanskog kantona i Društvo arhivskih zaposlenika TK u saradnji sa Gimnazijom „Meša Selimović“ Tuzla, Osnovnom muzičkom školom Tuzla i Osnovnom školom „Pazar“ Tuzla jučer su upriličili obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


U galerijskom prostoru Arhiva održan je prigodan historijski čas koji su vodili učenici Gimnazije “Meša Selimović” Tuzla, dok su recitacije pjesama na temu domovine izveli učenici petog razreda OŠ „Pazar“. Program su upotpunili učenici Osnovne muzičke škole Tuzla izvedbom himne Bosne i Hercegovine i drugog muzičkog programa.
Povodom predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jučer je održan bogat kulturno-zabavni program čime je na prigodan način obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Programu je prisustvovao veliki broj gostiju, roditelja, uposlenika i učenika.

Tuzlarije


Svoj doprinos obilježavanju dala je folklorna, dramska, likovna i druge sekcije škole. Učenici su, sa svojim učiteljima, vrijedno pripremali recitatorske, muzičke i dramske tačke pred brojnom publikom i zvanicama. Ovim kulturno-umjetničkim programom učenici i uposlenici šalju poruke mira i čestitaju Dan državnosti! Svečana Akademija održana je u fiskulturnoj sali naše škole. Učenici naše škole koji su predstavili prigodan program pokazali su prisutnima da su oni odgovorni, ozbiljni i zreli mladi ljudi i da poštuju i vole svoju domovinu BiH.

-Ovu priliku koristim da u svoje lično ime uputim iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima i uposlenicima naše škole, sa željom i nadom da ćemo zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinijeti izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti. U duhu tih misli, svim Bosancima i Hercegovcima, upućujem srdačnu čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine“ – istakao je direktor škole Samir Bajraktarević.