TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

30.11.2015.
Rotary club Tuzla ´99 na aukciji u Holandiji
Rotarijanci prikupili značajna sredstva za OŠ ˝Slavinovići˝

Na inicijativu naše sugrađanke Aide Hadžibeganović iz Tuzle koja živi i radi u Holandiji, za pomoć lokalnoj zajednici u rodnom gradu, Rotary club Tuzla ´99 dobio je pozivnicu Rotary cluba Eerbeek - Zutphen iz Holandije da 21.11.2015.god. prisustvuje aukciji priređenoj u svrhu skupljanja sredstava za pomoć poboljšanja uslova školovanja djece u Osnovnoj školi „Slavinovići“ iz Tuzle.

Tuzlarije


Aukciji su prisustvovali Mario Zovko, Slavica Hanušić, Jasmina Pandur i Samir Durmić.
Aukcija je uspješno obavljena i prikupljena su značajna sredstva koja će biti implementirana u zajednički projekat ova dva kluba.

Tuzlarije


Članovi RC Tuzla´99 imali su priliku predstaviti aktivnosti kluba, te upoznati prisutne sa gradom iz kojeg dolaze. U odvojenim susretima sa pojedinim članovima prijateljskog kluba iz Holandije, obavljeni su razgovori o načinu implementacije projekta pomoći Osnovnoj školi "Slavinovići".

Tuzlarije


Rezultat posjete Holandiji je 140 gostiju, a prikupljeno je 10 000 €. Pored ovog iznosa, prijatelji iz Holandije će školi poslati donaciju od nekoliko laptopa i računara kako bi se opremio kabinet informatike.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Rotary clubu Eerbeek - Zutphen na gostoprimstvu, uspješnoj aukciji i lijepom druženju, a posebno domaćinima kluba koji su nas ugostili.

S.Muratbegović