TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

15.02.2016.
JUOŠ ˝Simin Han˝ ugostila Aktiv nastavnika fizike
Tuzlarije


Naša škola je u subotu (13.02.2016.god.) bila domaćin petog redovnog sastanka Stručnog aktiva nastavnika i profesora fizike osnovnih škola Grada Tuzle. Ulogu domaćina preuzeo je nastavnik/profesor naše škole Edin Kušmić koji je predsjedavajući Aktiva, te se obratio skupu u svoje ime, u ime direktora i uposlenika naše škole. Prisutnima se obratio i predsjednik Društva fizičara TK, Mirsudin Pačariz.

Tuzlarije


Zbog poslovne spriječenosti direktora naše škole da prisustvuje ovom sastanku, nastavnik je u svoje ime, ali i u ime direktora i svih uposlenika naše škole zaželio dobrodošlicu prisutnima, zahvalio se za njihovu spremnost i saradnju, te na izdvojenom vremenu za usavršavanje u struci razmjenom iskustava u cilju razvijanja interesovanja kod učenika za nastavu fizike i lakšeg pristupa u izučavanju prirodnih nauka.

Tuzlarije


Iako su prisutni izdvojili dan vikenda i svoje slobodno vrijeme iskoristili za "nauku i znanje" taj dan bio je uspješan i produktivan što će se odraziti na pozitivne rezultate učenika u školama jer su i oni sami bili dio ovog velikog tima i programa.

Tuzlarije


Na seminaru su prisutni upoznati o oblastima iz kojih će biti dati zadaci na predstojećem takmičenju iz fizike, o korekcijama u Katalogu za pripremanje učenika osnovnih škola za polaganje mature, tj. onog njegovog dijela koji se odnosi na fiziku.

Tuzlarije


Realizovane su dvije teme za stručno usavršavanje nastavnika, "Projektna nastava" koju su pripremile Lukavica Indira, nastavnica biologije i hemije i Omerbegović Vesna, nastavnica matematike i fizike, te "Primjena računara u nastavi fizike", koju je pripremila Isović Nermina, nastavnica matematike i fizike.

Tuzlarije


Podržana je inicijativa da se u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzla i Društvom fizičara TK pristupi izradi zbirke zadataka iz fizike za takmičenja za osnovne škole TK, te da se postavi na web stranicu PZTK i DFTK i tako besplatno učini dostupnom nastavnicima i učenicima kako bi se lakše i bolje pripremali za takmičenja iz fizike na općinskom i kantonalnom nivou.

Tuzlarije


Bila je ovo i prilika da se nastavnici neformalno druže te da razmijene mišljenja i iskustva iz uvijek aktuelnih tema vezanih za realizaciju nastave fizike u osnovnim školama. Prisutni članovi Stručnog aktiva su se zahvalili rukovodstvu naše škole i nastavniku Edinu kao domaćinu, jer su im omogućeni uslovi za dobar i kvalitetan rad.

Info-služba škole