TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

21.04.2016.
Učenici OŠ ˝Tušanj˝ u borbi za čist okoliš
Apel građanima Tuzle: Prijavljujte policiji ili komunalnom inspektoru one koji u javnim parkovima ostavljaju nered iza sebe Kada je u pitanju devastiranje javnih parkova stvar možemo staviti pod kontrolu poručuju učenici JU OŠ „ Tušanj“.

Tuzlarije


Zakon o javnom redu i miru i Odluka o komunalnom redu Opštine Tuzla regulisali su ovo pitnje tako što građani imaju zakonsku obavezu prijavljivanja policiji svakog lica koje čini nered u parku.

Tuzlarije


Građani prijavljujte one koji u parkovima iza sebe ostavljaju alkoholne boce i drugi otpad, vlasnike kućnih ljubimaca koji nered životinje ostavljaju u parku kako bi bili i novčano kažnjeni.

Tuzlarije


Učenici dalje predlažu komunalnog eko redara koji bi u parku bio dostupan građanima i kažnjavao počinioce nereda na licu mjesta. Učenici Civitasa ove škole edukovali su svoje drugare u školi i građane Mjesne zajednice Tušanj o potrebi prijavljivanja kako bi napokom imali čiste parkove. Oni takođe mole nadležnu gradsku Službu za komunalne poslove da više radi na educiranju građana kako bi naplatom kazni i bilo više novca koji bi dalje ulagali u uljepšavanje javnih parkova u Tuzli

Priredio(la): Učenici Civitasa Osnovne škole ˝Tušanj˝