TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

15.06.2016.
Ramazanski nastupi:
Ilahije i sevdalinke u izvedbi hora OŠ ˝Novi Grad˝
Hor Osnovne škole "Novi Grad" nedavno je nastupio na svečanoj akademiji održanoj u povodu ramazana u Bosanskom kulturnom centru. Tom prilikom članovi hora izveli su dvije ilahije i jednu sevdalinku.

Tuzlarije


- Kada je bilo takmičenje iz vjeronauke u našoj školi, ja sam kao nastavnik muzičke kulture imala zaduženje da pripremim hor kako bi uveličali otvorenje takmičenja. Tom prilikom smo izveli dvije ilahije i sevdalinku koja se našim gostima jako dopala i onda su nas zamolili da budemo njihovi gosti na ramazanskoj akademiji što smo mi naravno i rado prihvatili. Djeca vole da nastupaju i da se čuje i vidi njihov rad koji su ostvarili tokom godine, kazala je Sanela Kadrić, nastavnica muzičke kulture OŠ “Novi Grad” Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Hor broji 24 člana, od čega 22 djevojčice i dva dječaka. U pitanju su učenici sedmog i osmog razreda ove škole. Hor nastupa uz pratnju četiri člana orkestra koji su devet razred.

Osim na ovoj akademiji, hor se često predstavlja na manifestacijama koje se organizuju u školi, a repertoar koji izvode je šarolik.

Poslušajte izvedbe hora Osnovne školi "Novi Grad"...S.P.