TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

25.11.2016.
RSD ˝Sloboda˝ Tuzla
Prvačići iz OŠ ˝Slavinovići˝ posjetili sportske kolektive
Učenici Ib razreda Osnovne škole Slavinovići u saradnji sa Radničkim sportskim društvom "Sloboda" Tuzla u okviru školskih aktivnosti su posjetili, na treningu, prvotimce Omladinskog košarkaškog kluba "Sloboda" Tuzla, Fudbalskog kluba " Sloboda" Tuzla gdje je upriličeno druženje sa košarkašima i fudbalerima. Uz veliko oduševljenje, učenici su iskazali interesovanje za sportom i posjetama utakmicama Slobodinih klubova. Šefovi stručnih timova gosp. Gašić i Jagodić su učenike pozvali da prisustvoju košarkaškim odnosno fudbalskim utakmicama.

Također su učenici posjetili Polikliniku za sportsku medicinu DZ Tuzla gdje su bili educirani o značaju bavljenja sportom te pravilnom nosenju školske torbe i prevenciji deformiteta kičmenog stuba.

Izvršena je promocija značaja bavljenjem sportom i sportskom aktivnosti, edukacija o prevenciji nastanka tjelenih deformiteta što ne bi bilo moguće bez podrške i razumijevanja direktorice OŠ Slavinovići Lejle Beširović, učiteljice Senade Muratbegović, trenera Velimira Gašića i Vlade Jagodića te stručnog kadra u Poliklinici za sportsku medicinu DZ Tuzla.

Učenici Ib razreda Osnovne škole Slavinovići su proučili našim sportistima" ... da dobro treniraju, slušaju svoje trenere, pobjeđuju na utakmicama da nam Sloboda bude šampion..."

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


TuzlarijeJedan grad, jedna ljubav

Priredio(la): RSD ˝Sloboda˝ Tuzla