TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

12.01.2017.
Zahvaljujući Rotarijancima i roditeljima učenika
Zamijenjeni prozori u OŠ ˝Slavinovići˝

U periodu ljetnog školskog raspusta 2016.godine u JU OŠ „Slavinovići“ Tuzla, nakon 75 godina, izvršena je zamjena svih dotrajalih prozora na školi.

Tuzlarije


Sredstva su obezbjeđena zahvaljujući Rotary clubu Eerbeek - Zutphen iz Holandije i sredstvima prikupljenim od strane roditelja učenika ove škole na prodajnom sajmu pod nazivom „Zajedno za prozore“ kao i Rotary cluba Tuzla `99.

Primopredaju su izvršile direktorica škole Lejla Beširović i Aida Hadžibeganović ispred Rotary cluba Eerbeek - Zutphen iz Holandije 09.01.2017.godine.
Tom prilikom uručene su zahvalnice timu RC Tuzla `99 Slavici Bradvić Hanušić, Samiru Durmiću i Senadi Muratbegović koji su vrijedno propratili cijeli projekat, od prikupljanja ponuda, obezbijedili transparentan odabir izvođača, brinuli o kvalitetu izvođenja radova i izvršili primopredaju.

U realizaciji projekta su učestvovali i uposlenici škole: Fatima Odžaković, Almirdina Gardaš, Dijana Kovačević, Mirela Ahmetović i Enisa Isović. Predstavnici RC Eerbeek - Zutphen iz Holandije Aidi Hadžibeganović, učenik naše škole, mladi talentovani likovni umjetnik Hamza Jahić, uručio je jednu od svojih slika u znak zahvalnosti.

Projektom Rotary cluba Eerbeek Zutphen iz Holandije i RC Tuzla 99, najviše su dobila djeca, ekologija pa i lokalna zajednica.
Vrijednost projekta iznosi 59.740, 00 KM, a izvođač radova je bila firma ALPAMM d.o.o. Tuzla.
Da ovo nije jedina saradnja potvrđuju predhodne donacije od 7 laptopa, 18 bijelih školskih tabli, te 200 flomastera za table i 18 spužvi.
Ovim projektom stvoreni su bolji uslovi za rad prvenstveno sadašnjim učenicima i uposlenicima škole, a svakako i budućim generacijama. Rotary je ispunio zadatak i realizacijom ovog projekta dao doprinos jednoj široj populaciji i lokalnoj zajednici.
U ime učenika, roditelja i uposlenika zahvaljujemo Rotary clubu Eerbeek - Zutphen iz Holandije i RC Tuzla `99 se na izdvojenom vremenu i novčanim sredstvima koje su donirali za bolje uslove rada u našoj školi.